Algemene informatie

Zoals in alle academische ziekenhuizen wordt ook in het Anorectaal Functie Centrum Groningen (AFCG) van het Universitair Medisch Centrum Groningen medisch‐wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dit onderzoek is zowel gericht op het vinden van betere methoden om een ziekte vast te stellen of te behandelen, als op het verwerven van meer inzicht in de werking van het lichaam en ziekteprocessen. Dergelijk onderzoek is alleen mogelijk met de medewerking van ‘proefpersonen’, hetzij patiënten of gezonde vrijwilligers.

Graag vragen wij uw hulp om aan een onderzoek mee te werken. Hieronder willen wij u graag informatie geven over één studie waarvoor u wellicht in aanmerking komt, de te gebruiken onderzoeksprocedure en de voor‐ en nadelen ervan. Deelname aan de studie is vrijwillig. Ter vergoeding van uw geïnvesteerde tijd bieden we 100 euro.

Voordat u besluit deel te nemen aan één van onze onderzoeken is het uitermate belangrijk dat u de informatie over het betreffende onderzoek nauwkeurig doorleest. Om u in te schrijven als proefpersoon voor dit onderzoek kunt u de bevestigingsknop onderaan het informatieformulier gebruiken. Mochten er vragen onbeantwoord blijven na het lezen van het informatieformulier, kunt u contact met ons opnemen via het volgende mailadres: afcg-onderzoek@umcg.nl