Jara Jonker studeert sinds 2011 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast haar bachelor geneeskunde heeft zij het Honours College programma gevolgd wat de Rijksuniversiteit Groningen aanbiedt. Door middel van een pilot project in 2013 is Jara in contact gekomen met Dr. Broens en sindsdien doet zij naast haar studie geneeskunde onderzoek bij het Anorectale Functie Centrum. Sinds september 2016 is Jara een MD/PhD – student in het onderzoeksteam van Dr. Broens. Dit betekent dat zij naast haar coschappen gaat promoveren. Verwacht wordt dat ze in 2020 haar studie geneeskunde heeft afgerond en is gepromoveerd.
Jara Jonker doet onderzoek naar het werkingsmechanisme van continentie en wat er gebeurt als iemand incontinent is, gericht op het werkingsmechanisme van de puborectalis spier. Ze onderzoekt dit werkingsmechanisme en de continentie status ook bij patiënten die een pouch hebben aangelegd gekregen nadat de dikke darm operatief is verwijderd. Daarnaast heeft ze onderzoek gedaan naar kinderen met congenitale anorectale malformaties met daarnaast congenitale hartafwijkingen en het verband tussen de ernst van de anorectale malformaties en de hartafwijkingen. Het tweede onderzoek bij kinderen met congenitale anorectale malformaties gaat over de late diagnose van kinderen met anorectale malformaties en dan in het speciaal meisjes met anorectale malformaties die vaak worden gemist
Sanne Verkuijl studeert sinds 2012 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Door middel van een Pilot Project heeft zij in 2014 kennis gemaakt met Dr. Broens en sindsdien doet zij naast haar studie geneeskunde onderzoek bij het Anorectale Functie Centrum. Sinds september 2016 is Sanne een MD/PhD–student in het onderzoeksteam van Dr. Broens. Naar verwachting zal dit traject tot haar promotie leiden rond april 2021, wanneer zij ook haar studie geneeskunde zal afronden.
Sanne Verkuijl doet o.a. onderzoek naar de (patho)fysiologie van het anorectum tijdens het defecatie proces. Ze onderzoekt het defecatie proces bij gezonde vrijwilligers en bij patiënten met verschillende anorectale aandoeningen. Daarnaast doet zij onderzoek naar de functionele uitkomsten van de verschillende operatieve behandelingen van colorectale carcinomen op de lange termijn.
Venla den Hollander studeert sinds 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij is begonnen met Geneeskunde. Vanaf 2015 is Venla met een onderzoek gestart binnen het AFC team van Dr. P.M.A. Broens. In 2017 is zij begonnen met haar wetenschappelijke stage.
Venla doet onderzoek naar de lange termijn uitkomsten van patiënten met een congenitale anorectale malformatie. Zij houdt zich onder andere bezig met de fecale (in)continentie, obstipatie en de kwaliteit van leven binnen deze patiëntengroep. Daarnaast doet zij onderzoek naar de relatie tussen de verschillende vormen van malformaties en verschillende operaties en welke gevolgen deze hebben op incontinentie en obstipatie.
Alec Malmberg studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij in 1991 zijn artsexamen behaalde. De vervolgopleiding tot gynaecoloog vond plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, waarna hij in 2002 als gynaecoloog werd geregistreerd. Na een periode van 10 jaar in de periferie te hebben gewerkt werd hij in 2013 gevraagd om staflid in de vakgroep verloskunde en gynaecologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen te worden. Zijn aandachtsgebied betreft bekkenpijn en de bekkenbodemklachten in bredere zin. In 2015 werd hij sectie voorzitter van de benigne gynaecologie. Hij is twee jaar bestuurslid van de stichting bekkenbodem patiënten geweest en heeft bijgedragen aan de transitie naar de stichting Bekkenbodem4All. Hij zet zich in voor het luisteren naar de patiënte en betrokkenheid van de patiënte bij haar gezondheid.
Sinds 2016 is Alec Malmberg betrokken bij onderzoek naar bekkenbodem gerelateerde problemen, met name fecale incontinentie, obstipatie en ook kwaliteit van leven en seksuele problemen bij vrouwen na partus en na niet radicale uterus extirpatie.
Aia Al-Saidi heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is in juli 2016 afgestudeerd als basisarts. Vanaf begin 2017 is Aia een promovenda binnen het AFC team van Dr. P.M.A. Broens. Tevens werkt zij sinds september 2017 als arts-assistent niet in opleiding op de afdeling gynaecologie te Enschede. Aia ambieert het om gynaecoloog te worden.
Aia’s wetenschappelijk onderzoek richt zich op fecale (dys)functies na chirurgische sanering van rectaal geïnfiltreerde endometriose. Een belangrijk deel van haar onderzoek richt zich op de fysiologie van defecatie en fecale (in)continentie en op de pathofysiologie van obstipatie en incontinentie in de eerder genoemde patiëntengroep in vergelijking met de gezonde Nederlandse populatie. Daarnaast kijkt ze naar de invloed van de operatiemethode op de anorectale functies. Tenslotte doet zij ook onderzoek naar de prevalentie, risicofactoren en de symptomen van obstipatie en incontinentie binnen de endometriose-groep.
Marleen Linde behaalde in december 2016 haar masterbul voor geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In het kader van haar afstudeeronderzoek kwam zij in aanraking met het Anorectaal Functie Centrum. In samenwerking met de afdeling Urologie deed zij onderzoek naar de prevalentie van urine-incontinentie onder begeleiding van dr. P.M.A. Broens en prof. dr. J.M. Nijman. Momenteel werkt zij als ANIOS urologie en als arts-onderzoeker bij de urologie. Het eerste deel van haar onderzoek houdt zich bezig met de prevalentie van urine-incontinentie in de Nederlandse samenleving. Om het ontstaansmechanisme van deze aandoening beter te begrijpen zal haar onderzoek zich verder richten op het urodynamische onderzoek, waarbij met name de urethra en mechanismen die urine continentie reguleren centraal zal staan.